Géprongy


Ma a magyarországi nyomdák többsége részben a költségek miatt, válogatott és bálázott pamutrongyot használ a géptisztításokhoz, karbantartásokhoz. A tisztítás során a rongyok vegyszerekkel és festékekkel erősen szennyezettek lesznek, emiatt külön kell gyűjteni és veszélyes hulladékként elvitetni, majd megsemmisíteni. Sajnos olyan is előfordul, hogy a kommunális hulladékba keverik, így az ellenőrizetlenül kerül a lerakókba, ezzel károsítva a környezetet. A nyomdaiparon belül is tapasztalható már az a környezettudatos magatartás, ami igényli a tisztább, „zöldebb” megoldást. Az ipari géprongyhasználat az a terület, ami a nyomda belső működéséhez tartozik, nincs szem előtt és mivel nem készteti a nyomdákat anyagi érdek sem a kiváltására, − szemben a hulladékpapírral, amit el lehet adni −, kevésbé terjedt el a környezetbarát megoldás.

Pedig a Salesianer törlőkendő-rendszer alkalmazása a nyomógépek ipari tisztításának egyik legmodernebb megoldását jelenti.

A rendszer környezetbarát és nyersanyagot spórol, mivel a használt törlőkendő nem az ipari hulladékok közé kerül, hanem visszamosatásra, majd tisztítás után ismét újbóli felhasználásra. A tisztításhoz minimális víz szükséges és a keletkezett szennyvizet egy speciális berendezéssel 99,8%-os tisztasági fokig tisztítják.

 
 
Erdo

Számolja ki ökolábnyomát a Folprint Zöldnyomda kalkulátorával és megtudhatja, hogy Ön milyen hatással van a környezetre és az élővilágra!

 

 

Kiszámolom!