Rólunk

Mitől zöld egy nyomda?

 
Erdo

Számolja ki ökolábnyomát a Folprint Zöld Nyomda kalkulátorával és megtudhatja, hogy Ön milyen hatással van a környezetre és az élővilágra!

 

 

Kiszámolom!
 

A Folprint Zöldnyomda számos beruházást és fejlesztést hajtott már végre eddig is összhangban a természettel. A Zöldnyomda vezetősége ismét hozott egy komoly, környezettudatos döntést, mely alapján felülvizsgálták a működésük, üzemeltetésük, valamint az általuk előállított termékek környezetterhelését és az ezekből eredő károsanyag-kibocsátást.

Az elvégzett audit alapján a Zöldnyomda karbonlábnyoma az elmúlt egy évben, összességében közel 135 tonna CO2 volt. Ennek a 135 tonna kibocsátásának az ellentételezését 135 darab karbon kredit felhasználásával (azaz nyugdíjaztatásával) érte el, így 135 tonnányi kredit megvásárlásával járult hozzá a Föld szén-dioxid-kibocsátásának csökkentéséhez.

A karbon krediteket nemzetközileg elismert, környezetbarát energiát előállító hitelesített projektek állítják elő a tényleges megtakarításuk alapján. Egy karbon kredit 1 tonna CO2 kibocsátásnak felel meg. Vagyis aki ezt megvásárolja, ennyi zöld energia előállításához járul hozzá, így semlegesíti az általa használt erőforrások által kibocsátott üvegházhatású gázokat.

A teljes karbonsemlegesítést az OurOffset Ltd. végezte és igazolta.

A Folprint Zöldnyomda lehetőséget biztosít partnereinek, hogy a náluk készült nyomtatványokon a CO2 mentes technológia logója megjelenjen, ezzel is emelve annak értékét.

Karbonsemlegesen nyomtatva logó