ZÖLD NYOMDA DÍJ 2012

2012-ben a Nyomdavilág szakmai folyóirat másodszor hírdette meg az Év Zöld Nyomdája pályzatot. A pályázat fővédnöke idén a Papír- és Nyomdaipari Műszaki Egyesület, Óbudai Egyetem Környezetmérnöki Intézet, Xerox Magyarország Kft., Sappi és az X-Rite volt.

GREEN PRINTWORLD AWARD

A papír- és nyomdaipari környezettudatos gondolkodás, a környezetvédelem területén végzett kiemelkedő technológiai, valamint környezet központú vállalatirányítási tevékenység, a papír és nyomdaipar környezettudatosságának fejlesztése területén végzett tudatformáló, példamutató eredmények elismerése.

Folprint Zöldnyomda - Az Év Zöld Nyomdája 2012

A pályázaton a feltételek minimális teljesítésével a három csillagos minősítés érhető el, a Folprint Zöldnyomda ebben az évben is a maximálisan elérhető öt csillagos minősítést kapta.

A második alkalommal kiírt GPwA 2012 pályázatra júliusig lehetett a dokumentációt beküldeni. A beküldést követően került sor egy helyszíni auditra. Ahhoz, hogy egy nyomda elnyerhesse a minősítés minimum fokozatát, idén is legalább 55%-át teljesíteni kellett a kiírásban szereplő nagyon szigorú elvárásoknak. A díj minősítési rendszerében alapvetően olyan elvárásokat fogalmaztak meg és pontoznak, melyek megléte dokumentálható, ellenőrizhető. Az értékelés a következő főbb szempontokat veszi figyelembe: környezeti célok, programok, környezetkímélő anyagok, berendezések és zöld technológiák alkalmazása, az anyagokkal, erőforrásokkal való takarékoskodás, a szervezetnek a fenntartható fejlődés érdekében tett erőfeszítései, a környezettudatosság belső és külső kommunikálása, ISO 14001, FSC rendszerek működtetése, társadalmi felelősségvállalás, zöld kommunikáció.

A Folprint Zöldnyomda Kft. idén másodszor pályázott és a tavalyihoz hasonlóan az elérhető legmagasabb, 5 csillagos elismerést kapta. Ez köszönhető az évek óta fenálló elkötelezettségünknek a környezetbarát gyártástechnológiák bevezetésében. Az oklevelet az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar-on vehettük át ünnepélyes keretek között október 29-én.

Folprint Zöldnyomda - Az Év Zöld Nyomdája 2012