Zöld partnerek

 1. Expedíciózz a háztartásban!

  Cím: Magyarország, Miskolc, Kossuth u. 13.

  Telefonszám: 06 46 505 077

  Web: www.expediciozzokosan.hu

  E-mail: info@expediciozzokosan.hu  „A Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata június elejétől az ország 9 nagyvárosában invitálja standjaihoz a lakosokat annak érdekében, hogy a tanácsadók segítségével felfedezhessék a környezettudatosabb életmódhoz szükséges megoldásokat, technológiákat és eljárásokat, melyeket kisebb-nagyobb erőfeszítéssel, de ők is alkalmazhatnak háztartásukban.
  Az "Expedíciózz a háztartásban" című rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a fogyasztás csökkentésének szükségességére és növelje a megújuló energiák használatára vonatkozó ismereteket. Így például az öko-építészeti megoldásokról, a megújuló erőforrások alkalmazási lehetőségeiről, a megelőzést és víz takarékosságot szolgáló technikákról a hulladékminimalizálásról adnak tanácsokat, bemutatják a környezet és emberi egészséget kímélő szereket, vegyi anyagokat, melyeket érdemes a jövőben a tisztítás, tisztálkodás, barkácsolás során a háztartásunkban alkalmaznunk.”
 2. Követ

  Cím: Magyarország, Budapest, Dózsa György út 86/B

  Telefonszám: 06 1 473 2290

  Web: www.kovet.hu

  E-mail: info@kovet.hu  „A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért 1995. októberében alakult Környezettudatos Vállalatirányítási Egyesület néven, az INEM  magyar tagjaként. Az egyesület 2007 óta a CSR Europe és a Global Footprint Network magyarországi tagja, a GRI partnerszervezete. Főtitkára Tóth Gergely, elnöke Vagdalt László, az AUDI Hungaria Motor Kft. multiprojekt menedzsment vezetője, operatív munkáját tíz fõs titkárság segíti.
  A KÖVET nem nyereségorientált, a kormányzattól és érdekcsoportoktól függetlenül működő kiemelten közhasznú szervezet. Szolgáltatásokat nyújt és gyakorlati programokat szervez a felelős vállalatirányítás területén, kiemelten a környezetre kisebb terheket rovó vállalati működés elterjesztése érdekében.
  A KÖVET pártpolitikai vitákban nem foglal állást, tagjai nem "CSR vagy zöld mintavállalatok", de felelősséget érző cégek, akik működésüket is ezen szempontok szerint alakítják, alkalmazzák és terjesztik a CSR és a környezettudatos vállaltirányítás eszközeit és módszereit.”

   

 3. Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Tárasaság

  Cím: Magyarország, Budapest, Király u. 12.

  Telefonszám: 06 1 267 8740

  Web: www.logisztika.hu

  E-mail: logisztika@logisztika.hu  „Az MLBKT azoknak az ellátási lánc menedzsmenttel foglalkozó szakembereknek a közössége, akik hatékony, fenntartható és etikus ellátási láncokat hoznak létre és működtetnek.
  Feladatunk, hogy tevékenységünkkel hozzájáruljunk ahhoz, hogy a globális és helyi ellátási láncok ne sodorják veszélybe bolygónk és a következő nemzedékek jövőjét.”

   

 4. Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület

  Cím: Magyarország, Budapest, Költő u. 21

  Telefonszám: 06 1 275 6247

  Web: www.mme.hu

  E-mail: mme@mme.hu  „A Magyar Madártani Egyesületet (MME) 1974-ben hozta létre 200 alapító tag, a Természetvédelmi kiegészítés a nevünkbe csak később, 1990-ben került be. Az MME hazánk, és Közép-Kelet-Európa legnagyobb, 10.000 tagot számláló, politikától független társadalmi szervezete.

  Célunk a madarak védelmével hozzájárulni az emberi életminőség és a biológiai sokféleség megőrzéséhez Magyarországon. Ennek érdekében együttműködünk a lakossággal, az önkormányzatokkal, a gazdálkodókkal és az állami természetvédelemmel. Önkénteseinkkel kutatásokat, védelmi akciókat hajtunk végre, ismeretterjesztő előadásokat, táborokat rendezünk, kiadványokat jelentetünk meg.”

   

 5. Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért

  Cím: Magyarország, Budaörs, Öntő utca 27/B

  Telefonszám: 06 23 611 934

  Web: www.bcsdh.hu

  E-mail: info@bcsdh.hu  „A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért aktívan kívánja előmozdítani a tagvállalatai körében a fenntartható fejlődés három alappillérének: a gazdasági eredményesség, az ökológia egyensúly és a társadalmi életminőség elveinek a gazdasági gyakorlatba való átültetését és alkalmazását, ezáltal új és innovatív megoldásokkal növelni a versenyképességüket, és egyben hozzájárulni a magyar gazdaság és társadalom fenntartható fejlődéséhez.”

   

 6. MediLine Üzletház Kft.

  Cím: Magyarország, Budapest, Csizma u. 4.

  Telefonszám: 06 1 239 1828 (204) mellék

  Web: http://www.mediline.hu/

  E-mail: vevoszolgalat@mediline.hu  MEDILINE ÜZLETHÁZ KFT. Magyarország legnagyobb, legdinamikusabban fejlõdõ Bio-, Gyógy-, és Wellness termékek Nagykereskedése és Diszkont áruháza az egyetlen olyan vállalkozás a szakmában, mely a nagykereskedelmen kívül gyógytermékek, étrend-kiegészítõk és kozmetikumok gyártásával (pl. Gingisol, Aminoerg), importjával (pl. Henna hajápolók) és disztribúciójával (pl. Bodyline ananász tabletta, Pedimed lábápolók) is foglalkozik, ezért az üzletünkben található egyébként is kedvezõ árú több mint 18.000 féle termék többsége nálunk szerezhetõ be a legjobb áron. Havi bónusz rendszerünkben további visszatérítéseket is kaphatnak vásárlóink.
  Cégünk legfontosabb vásárlói között tudhatja, több mint 1.500 kiskereskedõn kívül az ország valamennyi gyógytermék- és gyógyszer-nagykereskedõjét, valamint a legnagyobb drogéria láncokat és számos multinacionális kereskedelmi hálózatot is. Ha az Ön cége eddig is kedves vásárlóink népes táborához tartozott, köszönjük kitartó és kitüntetõ együttmûködését, amennyiben ezután csatlakozik vevõkörünkhöz, úgy szeretettel várjuk 3000 m2 üzletünkben, hogy elvárásainak megfelelhessünk.”

   

 7. Ökumenikus Segélyszervezet

  Cím: Magyarország, Budapest, Tomaj u. 4.

  Telefonszám: 06 1 208 4932

  Web: http://www.segelyszervezet.hu

  E-mail: segelyszervezet@segelyszervezet.hu  „Az 1991-ben alapított Ökumenikus Segélyszervezet Magyarország egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezete. Az alapító egyházak összefogása ma már szakemberek, önkéntesek, adományozók és felelős vállalati partnerek egyre bővülő közösségeként segíti a bajbajutottakat és nélkülözőket. A Segélyszervezet a nemzetiségi, vallási és világnézeti hovatartozásra való tekintet nélkül, a legszigorúbb szakmai és átláthatósági követelményeknek megfelelve nyújt segítséget a rászorulóknak Magyarországon, a Kárpát-medencében és a nemzetközi közösség részeként.”

 8. PontVelem Nonprofit Kft.

  Cím: Magyarország, Budakeszi, Kagyló utca 1–3.

  Telefonszám: 06 23 457 082

  Web: www.pontvelem.hu

  E-mail: pontvelem@pontvelem.hu  „A PontVelem célja a magyarországi oktatási intézmények tanulóinak környezettudatos magatartásának fejlesztése. A tanulókat szeretnénk ösztönzi arra, hogy egyénileg, illetve csoportosan közreműködjenek a használt elektromos hordozható elemek és kisméretű akkumulátorok, valamint a használt mobiltelefonok és tartozékaik (továbbiakban: hulladék) visszagyűjtése érdekében.”